Jdi na obsah Jdi na menu
 


jak vycvičit psa ??

30. 11. 2010

jak mam vychovat psa to je dost častá otázka a nebo ten můj pes je tak nevychovanej neslušnej to je hrůza!!!

Psa jako malé štěně musíme cvičit už např: sedni

                                                -lehni

 

                                                                    

                                               - podlez

                                               - pac   atd......

tohle všechno je nám uplně jasné ale jak to udělat???

tak třeba jak naučit psa sedni? -vezmu psa na vodítko a řeknu sedni a potlačím ho na zadek a až si sedne tak to opakujeme několikrát za to že si sedne tak psovi dáme pamlsek a pochválíme ho ale to už před tím tak to cvičíme asi 10min a dáme si přestávku a pak asi po 10 minutách znovu cvičíme každý den procvičujeme!!!

 

lehni- psa máme na vodítku a řekneme lehni potlačíme na hřbet a znovu opakovat opakovat opakovat jak je to předchozím článku

 

podlez-pes je na vodítku rozkročíme nohy dáme si mezi rozkročené nohy zataháme řekneme podlez (zatlačíme za zadek at' jde) a tek pořád dokola a tak to chodí u všech cviků!

 

vše je jen o vás vaší trpělivosti s psem a vše je to jen vaše vizitka !! 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: jak naučit psa na pac

(verča, 7. 1. 2012 15:56)

pavle psa naučit pac je jednoduché a musíš mít trpělivost : psa si posaď a upoutej jeho pozornost aby sledoval jen tebe a nikoho jiného jiného nejlepší by bylo kdyby jsi byl v místnosti sám říkej psovi pac a přitom natáhni ruku pokud ti nedá packu jakože asi nedá protože ti nerozumí tak mu vezmi pacinku a při tom řekni pac opakuj to dlouho poté si dejte přestávku asi pět nebo deset minut a běžte do místnosti znovu pak opakujte znovu že k němu natáhnete ruku a řeknete pac ještě mu neber ruku pokuď ti packu dá tak tohle cvičení s ním opakuj asi tak pětkrát nebo desetkrát za den po cca deseti minutách ale pokud to bude jinak že ti packu nedá tak ho zase cvič tím že řekneš pac a vezmeš mu packu a při tom také řekneš pac nejlépší je také když mu budeš hodne často říkat pac pac při braní packy potom pes pochopí co po něm chceš cvič to sním denně po deseti nebo patnácti až dvacedi minutách (to jen v případě že pes nebude vědět po prvním cvičení co to je ) pes opravdu pochopí co po něm chceš !! opakujte a nebuď na něj zlý ale měj s ním trpělivost ! :) přeji HODNĚ ŠTĚSTÍ PŘI VÍCVIKU :)

....

(Deniska, 7. 4. 2012 19:38)

Jak naučit psa, aby něco přeskočil? Jo a je moc rozmazlenej od sestry tak vůbec nevím jak ho mám cvičit :(( Prosím o pomoc..

Re: ....

(verča, 12. 5. 2012 12:01)

takže psa naučíš skákat jednoduše stačí aby si postavila třeba do futer od taty třeba nějaký kus dřevotřísky a na druhou stranu hodila to co ten pes má rád. např: piškot a dala povel skoč .. nebo nějaký na který by si chtěla aby tě poslechl ... cvič ho tak děně cca 2krát až 4krát (podle toho jakou má pes náladu jak je zdatný a jestli je nějak hyperaktivní můžeš i víckrát :) ) cvič ho po dobu 10-20minut potom dej pauzu a znovu začni nějak ho navnaď jak už budete cvičit doma tak se přemistěte ven kde natádneš třeba provaz o 2kůly (ale dej pod to něco aby to pes nemohl přeskočit ) a cvič stejně pokud se chystáte cvičit na agility ty přeskoky přes překážky vem tu překážku a ať skáče (pokud budeš ít pocit že to sním vzdáš protože je neschopný .. nevzdávej to !! pes může mít taktéž takový posit !! musíš ho povzbudit !!! a přesvědčit ho o tom že to spolu zvládnete .. přeji hodně štěstí Vaše adminka : Verča ;) )...

V kolika letech, nebo měsících začít skákat s malým pejskem???

(ANETKA, 1. 8. 2012 11:38)

jak naučit na pac?

(denča, 3. 2. 2012 19:02)

jak mám naučit psa na pac

Re: jak naučit na pac?

(verča, 21. 2. 2012 20:18)

už sem jednou psala Pavlovi takže tady to máš :
psa naučit pac je jednoduché a musíš mít trpělivost : psa si posaď a upoutej jeho pozornost aby sledoval jen tebe a nikoho jiného jiného nejlepší by bylo kdyby jsi byl v místnosti sám říkej psovi pac a přitom natáhni ruku pokud ti nedá packu jakože asi nedá protože ti nerozumí tak mu vezmi pacinku a při tom řekni pac opakuj to dlouho poté si dejte přestávku asi pět nebo deset minut a běžte do místnosti znovu pak opakujte znovu že k němu natáhnete ruku a řeknete pac ještě mu neber ruku pokuď ti packu dá tak tohle cvičení s ním opakuj asi tak pětkrát nebo desetkrát za den po cca deseti minutách ale pokud to bude jinak že ti packu nedá tak ho zase cvič tím že řekneš pac a vezmeš mu packu a při tom také řekneš pac nejlépší je také když mu budeš hodne často říkat pac pac při braní packy potom pes pochopí co po něm chceš cvič to sním denně po deseti nebo patnácti až dvacedi minutách (to jen v případě že pes nebude vědět po prvním cvičení co to je ) pes opravdu pochopí co po něm chceš !! opakujte a nebuď na něj zlý ale měj s ním trpělivost ! :) přeji HODNĚ ŠTĚSTÍ PŘI VÍCVIKU :)

Hustý

(Krashned(synovec), 19. 4. 2011 17:46)

hustý tos dělala sama nebo okopčila???

Re: Hustý

(verča, 19. 4. 2011 19:56)

Všechno z vlastní skušenosti uplně všechno